måndag 22 februari 2021

Fylld croissant med mandeltosca

FYLLD CROISSANT MED MANDELTOSCA

Croissant med extra allt!

4 st

1 fp färsk smördeg à 250 g

Mandeltosca:
75 g smält smör
3/4 dl socker
1 msk vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 1/4 dl mandelspån

Fyllning:
2 dl + 2 msk vispgrädde
150 g mandelmassa

Garnering:
florsocker


Sätt ugnen på 225 grader.

Mandeltosca:
Koka under omrörning ihop smör, socker, grädde och mjöl till en fin gyllenbrun färg, 3 - 5 minuter. Rör ned mandelspån och ställ sedan åt sidan.

Rulla ut smördegen och dela den på mitten. Dela varje halva på diagonalen så att du får 2 trianglar på varje halva. Rulla ihop varje triangel från den breda sidan. Forma till croissanter och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 6 - 7 minuter. De ska fluffa upp men inte få för mycket färg. Ta ut och fördela mandeltoscan på croissanterna och grädda i ytterligare 5 - 6 minuter, tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna litet.

Fyllning:
Vispa 2 dl grädde. Riv mandelmassan och tillsätt 2 msk grädde. Rör tills mandelmassan får en bredbar konsistens.

Dela croissanterna och fyll med mandelmassa och vispad grädde. Pudra över florsocker och servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar