fredag 12 februari 2021

Långpannerutor med bär

LÅNGPANNERUTOR MED BÄR

Härligt kladdiga blir de här rutorna där en del av mjölmängden bytts ut mot marsánpulver.

32 st

300 g smör
4 dl socker
3 dl vetemjöl
3 dl snabbmarsánpulver
för kallrörd sås
6 ägg
250 g frysta hallon och blåbär


Sätt ugnen på 175 grader, helst varmluft.

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ned äggen, ett i taget. Tillsätt smöret och rör om. Rör sist i de frysta bären. Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm och med minst 5 cm hög kant, klädd med bakpapper. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna och ställ i kylen till nästa dag.

Skär kakan i ca 4 x 6 cm stora bitar, gärna med varm kniv. Servera den rumstempererad, gärna med crème fraîche eller yoghurt och mer bär om du vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar