lördag 1 februari 2020

Hallonsockerkaka

HALLONSOCKERKAKA

Överraska gästerna med hallon i sockerkakan. Hallonen gör kakan både saftig och vacker och bärens syrlighet bryter av fint mot kakans sötma. Enkelt och gott till kaffet.

1 kaka, ca 15 bitar

3 ägg
3 dl socker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
50 g smör
250 g färska hallon
1 tsk vaniljsocker

Till formen:
smör
ströbröd eller kokos


Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en bakform, ca 2 l eller 24 cm i diameter.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i äggsmeten. Koka upp mjölk och smör och rör ned det i äggsmeten. Blanda hallon och vaniljsocker. Häll hälften av smeten i formen. Blanda resten av smeten med hallonen och häll i formen. Grädda kakan genast i nedre delen av ugnen 40 - 45 minuter. Låt kakan stå ca 5 minuter innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar