söndag 2 februari 2020

Bärcobbler

BÄRCOBBLER

Bärcobbler är en bärkaka med hallon eller blåbär och chokladsmet (i det här fallet) som gräddas ca 40 minuter och sedan serveras varm tillsammans med kall vaniljglass.

4 portioner

500 g djupfrysta hallon eller blåbär
1 tsk majsstärkelse
100 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 dl socker
1 msk bakpulver
2½ dl mjölk
vaniljglass till servering


Tina bären om de är frysta. Sätt ugnen på 175°C.

Lägg bären i en ugnssäker form och blanda med majsstärkslen. Smält matfettet. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ned matfett och mjölk och rör ihop till en slät smet. Häll smeten över bären och sätt formen mitt i ugnen ca 40 minuter.

Servera cobblern med vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar