måndag 2 november 2015

Rabarberpaj med banan

RABARBERPAJ MED BANAN

När det finns gott om rabarber är den här goda pajen perfekt. Bananerna mildrar den syrliga rabarbersmaken och ger en god smakbrytning.

1 paj, 6 personer

500 g rabarber
2 medelstora bananer
150 - 200 g mandelmassa
1 msk potatismjöl
100 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl


Sätt ugnen på 225°.

Skölj och skala rabarbern och skär den i små bitar. Skala och skär bananerna i skivor. Riv mandelmassan grovt. Varva ned rabarbern, bananskivorna och den rivna mandelmassan i en smord pajform. Strö över potatismjölet. Fördela matfettet i vetemjölet och nyp ihop till en grynig massa. Strö smuldegen över rabarberblandningen och grädda ca 20 minuter.

Servera med vaniljglass.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar