söndag 1 november 2015

Honungssöta mjuka bananrutor

HONUNGSSÖTA MJUKA BANANRUTOR

Mjuka rutor smaksatta med banan och honung blir riktigt saftiga.

1 kaka, ca 12 bitar

100 g smör eller margarin
1½ dl ljust muscovadoråsocker
½ dl honung
½ tsk malen kanel
1 krm malen ingefära
1 väl mogen banan
ca 3/4 dl hel sötmandel
2 ägg
1½ tsk bakpulver
2½ dl vetemjöl

Garnering:
½ dl flagad mandel


Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 18 x 25 cm, eller klä den med bakpapper.

Mät upp matfett, råsocker, honung och kryddor i en väl tilltagen kastrull. Sjud upp under omrörning tills allt smält till slät konsistens. Ställ åt sidan att svalna. Mosa bananen och mal mandeln. Vispa äggen porösa.

Lägg mosad banan och mandel i kastrullen och rör om. Sikta ned bakpulver och vetemjöl, tillsätt sist äggen och rör varsamt smeten slät. Bred ut smeten jämnt i formen och strö över den flagade mandeln.

Grädda i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter. Skär upp kakan i rutor när den kallnat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar