söndag 1 november 2015

Kladdkakemuffins med kolaglasyr

KLADDKAKEMUFFINS MED KOLAGLASYR

Baka kladdkakan i muffinsformar, så kan du unna dig mer än en! Litet lättvispad grädde är alltid gott till alla former av kladdkaka dessutom.

Ca 10 muffins

100 g smör eller margarin
3 dl socker
2 ägg
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl

Kolaglasyr:
1 dl vispgrädde
½ dl socker
2 msk kakao
1 msk ljus sirap
50 g smör eller margarin


Sätt ugnen på 175°.

Smält matfettet i en väl tilltagen kastrull och ställ det åt sidan att svalna. Tillsätt socker och ägg, ett i taget, och rör smeten slät efter varje. Blanda samman resterande torra ingredienser och rör ned dem i smeten till slät konsistens.

Skeda upp smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Kakorna får gärna vara litet kladdiga i mitten då de tas ur ugnen. Låt svalna.

Kolaglasyr:
Mät upp vispgrädde, socker, kakao och sirap i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt smeten koka 2 - 3 minuter eller tills den har tjocknat något. Ta kastrullen från värmen, klicka ned matfettet och rör om till slät konsistens.

Fördela den nykokta glasyren i muffinsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar