VANILJCHEESECAKE
Kakan är lättbakad. Den ska vara aningen dallrig i mitten när den tas ur ugnen. Fyllningen sätter sig när kakan svalnar.
8 - 10 bitar
Botten:
150 g mördegskex, typ Brago
50 g smör
½ tsk vaniljextrakt
eller 1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
3 dl crème fraîche
3 dl kesella
1 dl socker
1 tsk vaniljextrakt
eller 2 tsk vaniljsocker
2 ägg
Smula eller mixa kexen fint. Tillsätt smält smör och vaniljextrakt och blanda till en smulig massa. Tryck ut blandningen i en liten smörad långpanna eller form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 120° 10 minuter. Rör crème fraîche, kesella och socker slätt. Blanda ned vanilj. Tillsätt äggen ett i taget och rör blandningen slät. Häll smeten i formen och grädda i 120° ca 50 minuter.
Låt kakan kallna och servera med färska bär eller sylt.
Kakan är lättbakad. Den ska vara aningen dallrig i mitten när den tas ur ugnen. Fyllningen sätter sig när kakan svalnar.
8 - 10 bitar
Botten:
150 g mördegskex, typ Brago
50 g smör
½ tsk vaniljextrakt
eller 1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
3 dl crème fraîche
3 dl kesella
1 dl socker
1 tsk vaniljextrakt
eller 2 tsk vaniljsocker
2 ägg
Smula eller mixa kexen fint. Tillsätt smält smör och vaniljextrakt och blanda till en smulig massa. Tryck ut blandningen i en liten smörad långpanna eller form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 120° 10 minuter. Rör crème fraîche, kesella och socker slätt. Blanda ned vanilj. Tillsätt äggen ett i taget och rör blandningen slät. Häll smeten i formen och grädda i 120° ca 50 minuter.
Låt kakan kallna och servera med färska bär eller sylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar