SMULPAJ MED HALLON
En av hemligheterna med pajen är att använda äkta vanilj och mycket hallon. Får man inte tag på vaniljstång kan man använda vaniljsocker.
8 portioner
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
frön av 1 vaniljstång
eller 1 msk vaniljsocker
300 g frysta eller färska hallon
½ dl Maizena
½ dl socker (ev något mer om
du vill ha pajen litet sötare)
Lägg alla ingredienserna till smuldegen i en matberedare och blanda hastigt ihop dem. Lägg hallonen i en pajform och strö över socker blandat med Maizena. Blanda litet försiktigt med en gaffel. Lägg på smuldegen och grädda 25 minuter i 200°.
Servera med en härlig vaniljsås eller glass.
En av hemligheterna med pajen är att använda äkta vanilj och mycket hallon. Får man inte tag på vaniljstång kan man använda vaniljsocker.
8 portioner
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
frön av 1 vaniljstång
eller 1 msk vaniljsocker
300 g frysta eller färska hallon
½ dl Maizena
½ dl socker (ev något mer om
du vill ha pajen litet sötare)
Lägg alla ingredienserna till smuldegen i en matberedare och blanda hastigt ihop dem. Lägg hallonen i en pajform och strö över socker blandat med Maizena. Blanda litet försiktigt med en gaffel. Lägg på smuldegen och grädda 25 minuter i 200°.
Servera med en härlig vaniljsås eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar