FRUSEN BÄRRULLTÅRTA
Tänk på att ta ut tårtan ur frysen 15 minuter före servering.
3 ägg
2 dl vetemjöl
1½ dl rörsocker
1½ tsk bakpulver
½ dl mjölk
½ dl vaniljglass
250 g jordgubbar
Sätt ugnen på 200° och ta ut glassen ur frysen. Är du långsam i baket så vänta en stund - glassen ska vara halvsmält när den breds som fyllning i kakan.
Vispa socker och ägg minst 5 minuter med elvisp. Blanda i mjölk, rör ihop mjöl och bakpulver och blanda ned detta i äggblandningen. Bred ut smeten på en plåt klädd med nonstickark eller smort och mjölat bakplåtspapper. Grädda i ugn 7 - 8 minuter tills smeten fått färg.
Vänd direkt upp kakan på ett annat papper som strötts med socker. Låt svalna något medan du mosar jordgubbarna och rör samman dem med glassen. Bred ut glassen på kakan och rulla samman till rulltårta. Plasta in ordentligt och lägg i frysen fram till servering. Ta den ur frysen 15 minuter före servering.
Tänk på att ta ut tårtan ur frysen 15 minuter före servering.
3 ägg
2 dl vetemjöl
1½ dl rörsocker
1½ tsk bakpulver
½ dl mjölk
½ dl vaniljglass
250 g jordgubbar
Sätt ugnen på 200° och ta ut glassen ur frysen. Är du långsam i baket så vänta en stund - glassen ska vara halvsmält när den breds som fyllning i kakan.
Vispa socker och ägg minst 5 minuter med elvisp. Blanda i mjölk, rör ihop mjöl och bakpulver och blanda ned detta i äggblandningen. Bred ut smeten på en plåt klädd med nonstickark eller smort och mjölat bakplåtspapper. Grädda i ugn 7 - 8 minuter tills smeten fått färg.
Vänd direkt upp kakan på ett annat papper som strötts med socker. Låt svalna något medan du mosar jordgubbarna och rör samman dem med glassen. Bred ut glassen på kakan och rulla samman till rulltårta. Plasta in ordentligt och lägg i frysen fram till servering. Ta den ur frysen 15 minuter före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar