PERSIKOTARTELETTER MED SMULTRON
15 st
Tarteletter:
3 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör
1 äggula
Fyllning:
200 g färskost
½ dl lemon curd
1½ msk florsocker
1 gelatinblad
1 mogen persika
Topping:
1 dl smultron
Tarteletter:
Sätt ugnen på 225°.
Mixa ihop vetemjöl, socker och smör. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i 15 mazarinformar. Ställ formarna på en plåt. Nagga degen i botten och grädda mitt i ugnen 10 - 12 minuter. Låt kallna.
Fyllning:
Rör ihop färskost, lemon curd och florsocker till en kräm. Blötlägg gelatinet 5 minuter. Dela persikan och ta ur kärnan. Skala persikan och mosa fruktköttet. Lägg det i en liten kastrull och värm upp det.
Ta upp gelatinbladet, krama ur det och smält det i det varma persikomoset. Låt svalna en aning och rör sedan ned persikomoset i färskostkrämen. Fördela krämen i de avsvalnade tarteletterna. Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar, gärna över natten.
Vid servering, toppa med färska smultron.
15 st
Tarteletter:
3 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör
1 äggula
Fyllning:
200 g färskost
½ dl lemon curd
1½ msk florsocker
1 gelatinblad
1 mogen persika
Topping:
1 dl smultron
Tarteletter:
Sätt ugnen på 225°.
Mixa ihop vetemjöl, socker och smör. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i 15 mazarinformar. Ställ formarna på en plåt. Nagga degen i botten och grädda mitt i ugnen 10 - 12 minuter. Låt kallna.
Fyllning:
Rör ihop färskost, lemon curd och florsocker till en kräm. Blötlägg gelatinet 5 minuter. Dela persikan och ta ur kärnan. Skala persikan och mosa fruktköttet. Lägg det i en liten kastrull och värm upp det.
Ta upp gelatinbladet, krama ur det och smält det i det varma persikomoset. Låt svalna en aning och rör sedan ned persikomoset i färskostkrämen. Fördela krämen i de avsvalnade tarteletterna. Låt stelna i kylskåp minst 4 timmar, gärna över natten.
Vid servering, toppa med färska smultron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar