onsdag 5 september 2018

Enkla marängbakelser

ENKLA MARÄNGBAKELSER

Denna marängbakelse är en liten läckerhet. Den fylls med grädde och en kiwiskiva och kan bakas en hel vecka i förväg.

Ca 24 st

5 äggvitor
5 dl florsocker

Garnering:
3 dl vispad grädde
4 skivade kiwifrukter


Sätt ugnen på 130°. Vispa äggvitor och florsocker ca 15 minuter till en tjockflytande massa. Efter vispningen fördelas marängsmeten i vanliga bullformar av papper uppställda på en plåt. Grädda marängerna längst ned i ugnen 40 minuter. Låt dem kallna på plåten. Hit kan du förbereda en vecka före servering.

Vid servering fylls marängerna med vispgrädde och en skiva kiwi. Det är lätt att dela marängerna. Under gräddningen spricker de litet i kanten. Sätt in en vanlig bordskniv i sprickan och vänd upp locket och fyll marängen. Marängerna går att fylla 1 timme före servering om de förvaras svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar