KLADDIG CHOKLADTÅRTA MED HALLONTOPPING
10 - 12 portioner
Chokladbotten:
150 g smör
150 g mörk choklad
2 dl socker
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
Hallontopping:
400 g frysta hallon
500 g mascarpone
2 dl florsocker
Dekoration:
100 g mörk choklad
färska hallon
ev florsocker
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull och rör ned chokladen. Låt den smälta under omrörning. Blanda de torra ingredienserna och häll på smörblandningen. Tillsätt ägg och rör till en slät smet.
Smörj och bröa en springform, 24 cm i diameter, och täck botten med bakplåtspapper. Häll i chokladsmeten och grädda mitt i ugnen 25 - 30 minuter. Kakan ska inte stelna utan fortfarande vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen.
Tina hallonen försiktigt och mixa dem till en puré tillsammans med florsockret. Blanda ned i mascarponen och rör till en slät kräm. Bred ut toppingen litet slarvigt över chokladbottnen och frys in.
Smält den mörka chokladen försiktigt i ett vattenbad på svag värme. Täck en bricka eller plåt med bakplåtspapper. Häll chokladen i en spritspåse och spritsa chokladen i slarviga galler på bakplåtspapperet. Ställ in i frysen och låt stelna. Lossa försiktigt de frysta gallren från papperet.
Ta ut tårtan en timme före servering och dekorera med chokladgaller, färska hallon och pudra ev över florsocker.
10 - 12 portioner
Chokladbotten:
150 g smör
150 g mörk choklad
2 dl socker
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 ägg
Hallontopping:
400 g frysta hallon
500 g mascarpone
2 dl florsocker
Dekoration:
100 g mörk choklad
färska hallon
ev florsocker
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull och rör ned chokladen. Låt den smälta under omrörning. Blanda de torra ingredienserna och häll på smörblandningen. Tillsätt ägg och rör till en slät smet.
Smörj och bröa en springform, 24 cm i diameter, och täck botten med bakplåtspapper. Häll i chokladsmeten och grädda mitt i ugnen 25 - 30 minuter. Kakan ska inte stelna utan fortfarande vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen.
Tina hallonen försiktigt och mixa dem till en puré tillsammans med florsockret. Blanda ned i mascarponen och rör till en slät kräm. Bred ut toppingen litet slarvigt över chokladbottnen och frys in.
Smält den mörka chokladen försiktigt i ett vattenbad på svag värme. Täck en bricka eller plåt med bakplåtspapper. Häll chokladen i en spritspåse och spritsa chokladen i slarviga galler på bakplåtspapperet. Ställ in i frysen och låt stelna. Lossa försiktigt de frysta gallren från papperet.
Ta ut tårtan en timme före servering och dekorera med chokladgaller, färska hallon och pudra ev över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar