KLASSISK CHEESECAKE MED JORDGUBBAR
En väldigt praktisk kaka som går att förbereda i god tid.
8 bitar
Botten:
125 g smör
250 g digestivekex
Fyllning:
400 g rumsvarm Philadelphiaost
rivet skal av ½ citron
½ tsk vaniljsocker
2 ägg
3 msk socker
Topping:
2 dl crème fraîche
1 msk socker
½ tsk vaniljsocker
ca 1 l jordgubbar
1 glas röd vinbärsgelé, 180 g
2 tsk vatten
Botten:
Smält smöret och låt det svalna. Smula kexen i en matberedare, tillsätt det smälta smöret och mixa ihop till en smulig massa. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 1 timme.
Fyllning:
Sätt ugnen på 175°. Blanda ost, citronskal och vaniljsocker. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ostsmeten och äggvispet. Fördela smeten över bottnen. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 minuter och låt svalna.
Topping:
Blanda crème fraîche, socker och vaniljsocker. Bred toppingen över den avsvalnade kakan och grädda ytterligare 5 minuter. Låt kallna.
Täck kakan med jordgubbar. Smält gelé och vatten försiktigt på svag värme. Ringla geléet över bären och ställ kakan i kylen tills det stelnat.
En väldigt praktisk kaka som går att förbereda i god tid.
8 bitar
Botten:
125 g smör
250 g digestivekex
Fyllning:
400 g rumsvarm Philadelphiaost
rivet skal av ½ citron
½ tsk vaniljsocker
2 ägg
3 msk socker
Topping:
2 dl crème fraîche
1 msk socker
½ tsk vaniljsocker
ca 1 l jordgubbar
1 glas röd vinbärsgelé, 180 g
2 tsk vatten
Botten:
Smält smöret och låt det svalna. Smula kexen i en matberedare, tillsätt det smälta smöret och mixa ihop till en smulig massa. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 1 timme.
Fyllning:
Sätt ugnen på 175°. Blanda ost, citronskal och vaniljsocker. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ostsmeten och äggvispet. Fördela smeten över bottnen. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 minuter och låt svalna.
Topping:
Blanda crème fraîche, socker och vaniljsocker. Bred toppingen över den avsvalnade kakan och grädda ytterligare 5 minuter. Låt kallna.
Täck kakan med jordgubbar. Smält gelé och vatten försiktigt på svag värme. Ringla geléet över bären och ställ kakan i kylen tills det stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar