CITRONTARTELETTER
Friskt syrliga delikatesser som imponerar på kaffebordet.
8 st
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
150 g kylskåpskallt smör i kuber
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl iskallt vatten
Fyllning:
saft av 2 citroner, 1½ dl
finrivet skal av 2 citroner
1½ dl vatten
3½ dl florsocker
2 msk Maizena majsstärkelse
4 rumsvarma äggulor
Pajdeg:
Kör alla ingredienser utom vattnet i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör till en deg. Klä tartelettformar, ca 10 cm i diameter, med degen. Nagga bottnen med en gaffel och ställ formarna i kylskåp ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Grädda formarna mitt i ugnen ca 8 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175°.
Fyllning:
Koka under vispning upp citronsaft och -skal, vatten, florsocker och Maizena i en kastrull. Ta kastrullen från värmen när krämen tjocknat och låt den svalna litet. Vispa i en äggula i taget och vispa till en jämn smet. Fördela fyllningen i pajskalen.
Grädda tarteletterna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna helt.
Friskt syrliga delikatesser som imponerar på kaffebordet.
8 st
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
150 g kylskåpskallt smör i kuber
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl iskallt vatten
Fyllning:
saft av 2 citroner, 1½ dl
finrivet skal av 2 citroner
1½ dl vatten
3½ dl florsocker
2 msk Maizena majsstärkelse
4 rumsvarma äggulor
Pajdeg:
Kör alla ingredienser utom vattnet i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör till en deg. Klä tartelettformar, ca 10 cm i diameter, med degen. Nagga bottnen med en gaffel och ställ formarna i kylskåp ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Grädda formarna mitt i ugnen ca 8 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175°.
Fyllning:
Koka under vispning upp citronsaft och -skal, vatten, florsocker och Maizena i en kastrull. Ta kastrullen från värmen när krämen tjocknat och låt den svalna litet. Vispa i en äggula i taget och vispa till en jämn smet. Fördela fyllningen i pajskalen.
Grädda tarteletterna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna helt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar