LÅNGPANNEKAKA MED VIT CHOKLAD
OCH HALLON
42 rutor
200 g margarin eller smör
4 dl socker
4 ägg
5½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1½ dl mjölk
Topping:
200 g vit choklad
250 g färska eller frysta hallon
Rör margarin eller smör och socker mjukt i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör litet till. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt det till det andra. Rör ned mjölken.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
Hacka chokladen grovt. Strö choklad och hallon ovanpå smeten och grädda i 175° ca 25 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor.
OCH HALLON
42 rutor
200 g margarin eller smör
4 dl socker
4 ägg
5½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1½ dl mjölk
Topping:
200 g vit choklad
250 g färska eller frysta hallon
Rör margarin eller smör och socker mjukt i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör litet till. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt det till det andra. Rör ned mjölken.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
Hacka chokladen grovt. Strö choklad och hallon ovanpå smeten och grädda i 175° ca 25 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar