KLADDKAKA MED HALLONFYLLNING
Extra läcker blir kladdkakan med hallon i fyllningen.
8 - 10 bitar
50 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl mörkt muscovadorörsocker
4 msk kakao
1 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
150 g hallon
Topping:
färska bär
florsocker
grädde eller vaniljglass
Sätt ugnen på 175°.
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och muscovadorörsocker pösigt. Sikta ned kakao, mjöl och vaniljsocker och tillsätt matfettet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över hallonen. Grädda kakan i ugnen ca 25 minuter. Låt kakan svalna före servering och garnera med färska bär och florsocker.
Servera gärna glass eller vispad grädde till.
Extra läcker blir kladdkakan med hallon i fyllningen.
8 - 10 bitar
50 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl mörkt muscovadorörsocker
4 msk kakao
1 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
150 g hallon
Topping:
färska bär
florsocker
grädde eller vaniljglass
Sätt ugnen på 175°.
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och muscovadorörsocker pösigt. Sikta ned kakao, mjöl och vaniljsocker och tillsätt matfettet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över hallonen. Grädda kakan i ugnen ca 25 minuter. Låt kakan svalna före servering och garnera med färska bär och florsocker.
Servera gärna glass eller vispad grädde till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar