MANNAGRYNSKAKA MED HALLON
Ca 16 bitar
200 g smör och något mer till formen
2 msk mjöl
400 g mannagryn
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
500 g filmjölk eller grekisk
yoghurt, ca 5 dl
2½ dl socker
500 g hallon eller andra röda bär
Garnering:
hallon eller andra bär
Smält smöret och låt det svalna något. Blanda mannagryn, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ihop filmjölk och socker i en bunke. Rör ned smöret och mannagrynsblandningen i bunken med filmjölk. Låt smeten stå ca 15 minuter och svälla.
Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en form, ca 26 cm i diameter.
Vispa smeten igen ca 2 - 3 minuter. Häll smeten i formen och lägg hallon i smeten. Grädda ca 35 minuter eller prova med en sticka. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Servera med en klick grädde.
Ca 16 bitar
200 g smör och något mer till formen
2 msk mjöl
400 g mannagryn
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
500 g filmjölk eller grekisk
yoghurt, ca 5 dl
2½ dl socker
500 g hallon eller andra röda bär
Garnering:
hallon eller andra bär
Smält smöret och låt det svalna något. Blanda mannagryn, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa ihop filmjölk och socker i en bunke. Rör ned smöret och mannagrynsblandningen i bunken med filmjölk. Låt smeten stå ca 15 minuter och svälla.
Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en form, ca 26 cm i diameter.
Vispa smeten igen ca 2 - 3 minuter. Häll smeten i formen och lägg hallon i smeten. Grädda ca 35 minuter eller prova med en sticka. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Servera med en klick grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar