måndag 3 september 2018

Mjuka hallon- och mandelkakor

MJUKA HALLON- OCH MANDELKAKOR

Underbara kakor med mandel och litet syrlig smak av hallon. Packa ned många, de kommer garanterat att gå åt!

Ca 12 - 15 st

120 g mandel eller färdigt mandelmjöl
ca 3½ dl florsocker
100 g vetemjöl
½ tsk bakpulver
5 äggvitor
125 g smält smör
150 g hallon


Sätt ugnen på 180°.

Mal mandeln eller använd färdigt mandelmjöl och lägg i en bunke. Sikta ned florsocker, vetemjöl och bakpulver. Smält smöret och tillsätt det tillsammans med äggvitorna. Vispa tills det blir en len smet.

Smörj och fyll veckade metallformar med smet till ca 2/3. Toppa med ett par hallon och baka ca 25 minuter eller tills kakorna är gyllenbruna och torra inuti. Prova med en sticka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar