MJUKA HALLON- OCH MANDELKAKOR
Underbara kakor med mandel och litet syrlig smak av hallon. Packa ned många, de kommer garanterat att gå åt!
Ca 12 - 15 st
120 g mandel eller färdigt mandelmjöl
ca 3½ dl florsocker
100 g vetemjöl
½ tsk bakpulver
5 äggvitor
125 g smält smör
150 g hallon
Sätt ugnen på 180°.
Mal mandeln eller använd färdigt mandelmjöl och lägg i en bunke. Sikta ned florsocker, vetemjöl och bakpulver. Smält smöret och tillsätt det tillsammans med äggvitorna. Vispa tills det blir en len smet.
Smörj och fyll veckade metallformar med smet till ca 2/3. Toppa med ett par hallon och baka ca 25 minuter eller tills kakorna är gyllenbruna och torra inuti. Prova med en sticka.
Underbara kakor med mandel och litet syrlig smak av hallon. Packa ned många, de kommer garanterat att gå åt!
Ca 12 - 15 st
120 g mandel eller färdigt mandelmjöl
ca 3½ dl florsocker
100 g vetemjöl
½ tsk bakpulver
5 äggvitor
125 g smält smör
150 g hallon
Sätt ugnen på 180°.
Mal mandeln eller använd färdigt mandelmjöl och lägg i en bunke. Sikta ned florsocker, vetemjöl och bakpulver. Smält smöret och tillsätt det tillsammans med äggvitorna. Vispa tills det blir en len smet.
Smörj och fyll veckade metallformar med smet till ca 2/3. Toppa med ett par hallon och baka ca 25 minuter eller tills kakorna är gyllenbruna och torra inuti. Prova med en sticka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar