CHEESECAKE MED FLÄDER OCH HALLON
Inget smakar väl lika mycket sommar som fläder och bär! Den här kakan är frisk men mastig, så servera inga jättestora bitar.
20 rutor
400 g digestivekex
150 g smör
Fyllning:
400 g vit choklad
600 g färskost
5 dl kesella vanilj
2 dl socker
6 ägg
rivet skal av 1 citron
Topping:
300 g färskost
1 dl vispgrädde
2 msk outspädd flädersaft
2 askar hallon
Sätt ugnen på 175°.
Kör kexen till smulor i mixer. Smält smöret och blanda det med smulorna. Tryck ut smulblandningen på bakplåtspapper i långpanna. Smuldegen ska täcka botten. Grädda 15 minuter, låt svalna och sänk ugnsvärmen till 150°.
Smält chokladen till fyllningen, gärna i vattenbad. Blanda med övriga ingredienser till fyllningen över den avsvalnade kakbottnen. Baka i ugn ca 1 timme. Den ska inte vara dallrig då den är klar. Låt svalna.
Blanda färskost, ovispad grädde och saft till en jämn smet. Bred ut den över kakan, skär i rutor och toppa med hallon.
Inget smakar väl lika mycket sommar som fläder och bär! Den här kakan är frisk men mastig, så servera inga jättestora bitar.
20 rutor
400 g digestivekex
150 g smör
Fyllning:
400 g vit choklad
600 g färskost
5 dl kesella vanilj
2 dl socker
6 ägg
rivet skal av 1 citron
Topping:
300 g färskost
1 dl vispgrädde
2 msk outspädd flädersaft
2 askar hallon
Sätt ugnen på 175°.
Kör kexen till smulor i mixer. Smält smöret och blanda det med smulorna. Tryck ut smulblandningen på bakplåtspapper i långpanna. Smuldegen ska täcka botten. Grädda 15 minuter, låt svalna och sänk ugnsvärmen till 150°.
Smält chokladen till fyllningen, gärna i vattenbad. Blanda med övriga ingredienser till fyllningen över den avsvalnade kakbottnen. Baka i ugn ca 1 timme. Den ska inte vara dallrig då den är klar. Låt svalna.
Blanda färskost, ovispad grädde och saft till en jämn smet. Bred ut den över kakan, skär i rutor och toppa med hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar