onsdag 5 september 2018

Sockerkaka med gräddfil

SOCKERKAKA MED GRÄDDFIL

En saftig sockerkaka som är god som den är eller med en klick grädde och bär.

8 - 10 bitar

2 ägg
2 dl socker
1 nypa salt
ca 100 g smält, avsvalnat smör
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1 dl gräddfil


Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1½ liter.

Vispa ägg, socker och salt fluffigt. Vänd ned det smälta smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ned det i smeten. Vänd ned gräddfilen och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen 30 - 40 minuter. Känn med en sticka att den är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar