FRYST CHEESECAKETÅRTA
Glasstårta med frisk citron och söt maräng. Toppa sedan härligheten med jordgubbar och färsk mynta.
8 - 10 bitar
2 färdigköpta marängbottnar
Fyllning:
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
4 äggulor
1 3/4 dl socker
1 urskrapad vaniljstång
200 g Philadelphiaost
1 dl lemon curd
4 äggvitor
Till garnering:
jordgubbar
färsk mynta
Lägg en av marängbottnarna i en form med löstagbar kant, 26 cm. Bryt den andra i bitar och ställ åt sidan.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm ½ dl av grädden på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen, lägg i gelatinbladen och rör tills de smält. Låt svalna.
Vispa resten av grädden. Vispa äggulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa ned ost och lemon curd och vispa äggvitorna till fast skum. Blanda ned den vispade grädden och gelatinsmeten i äggulevispet och vänd ned äggvitorna med luftiga tag. Vänd sist ned marängbitarna.
Häll smeten i formen, täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta ut tårtan en stund före servering och garnera med jordgubbar och mynta.
Glasstårta med frisk citron och söt maräng. Toppa sedan härligheten med jordgubbar och färsk mynta.
8 - 10 bitar
2 färdigköpta marängbottnar
Fyllning:
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
4 äggulor
1 3/4 dl socker
1 urskrapad vaniljstång
200 g Philadelphiaost
1 dl lemon curd
4 äggvitor
Till garnering:
jordgubbar
färsk mynta
Lägg en av marängbottnarna i en form med löstagbar kant, 26 cm. Bryt den andra i bitar och ställ åt sidan.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Värm ½ dl av grädden på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen, lägg i gelatinbladen och rör tills de smält. Låt svalna.
Vispa resten av grädden. Vispa äggulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa ned ost och lemon curd och vispa äggvitorna till fast skum. Blanda ned den vispade grädden och gelatinsmeten i äggulevispet och vänd ned äggvitorna med luftiga tag. Vänd sist ned marängbitarna.
Häll smeten i formen, täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta ut tårtan en stund före servering och garnera med jordgubbar och mynta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar