tisdag 16 april 2013

Tarteletter med limekräm och bär

TARTELETTER MED LIMEKRÄM OCH BÄR

Chokladformar fyllda med läcker limekräm, garnerade med hallon, jordgubbar eller blåbär. Det går utmärkt att frysa formarna och när tarteletterna ska serveras är det bara att tina dem, lägga i fyllningen och garnera med bär.

Ca 8 st

Tarteletter:
2½ dl vetemjöl
2 msk kakao
2 msk socker
125 g margarin eller smör, kylskåpskallt
1 - 2 msk vatten

Limekräm:
2 dl crème fraîche
1 dl kesella
3 msk flytande honung
rivet skal från 1 lime
saft från 1 - 2 lime

Garnering och tillbehör:
hallon, jordgubbar och/eller blåbär


Mät upp mjöl, kakao och socker i matberedare. Tillsätt margarinet skuret i mindre bitar och kör till en deg. Tillsätt vatten. Tryck ut degen i större portionsformar eller gör flera mindre pajer i folieformar eller veckade kakformar. Nagga botten med en gaffel. Ställ formarna på en plåt och sätt in den i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda dem i mitten av ugnen 10 - 15 minuter. Låt dem kallna.

Rör samman crème fraìche, kesella och honung. Smaksätt med rivet skal från en väl tvättad lime samt saft från 1 - 2 lime. Smaka dig fram.

När tarteletterna ska serveras fyller du dem med limekrämen, garnerar med bär och doftar litet rivet limeskal över anrättningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar