torsdag 25 april 2013

Krämig rabarbercheesecake

KRÄMIG RABARBERCHEESECAKE

Vill du göra den här kakan glutenfri använder du bara en glutenfri kexvariant.

Ca 12 bitar

Botten:
50 g smör eller margarin
150 g digestivekex, 10 st
1 dl valnötter

Fyllning:
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraîche
2 ägg
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
8 dl rabarber i bitar
3 msk socker
1 dl röd vinbärsgelé


Sätt ugnen på 200 grader.

Smält matfettet i en kastrull. Mixa kex och valnötter i en matberedare. Tillsätt matfettet och kör tills allt blandats väl. Täck botten på en liten långpanna, ca 20 x 24 cm, med bakpapper. Tryck ut smulorna så att de täcker botten jämnt. Grädda i nedre delen av ugnen 7 - 8 minuter.

Rör samman alla ingredienserna till fyllningen till en slät konsistens.

Ta ut den förgräddade botten och häll fyllningen i formen. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och ställ in formen i nedre delen av ugnen. Grädda i 25 - 30 minuter eller tills fyllningen nätt och jämnt stannat. Ta ut och låt kallna.

Lägg rabarbern i en kastrull och strö över sockret. Låt bitarna sjuda tills de känns mjuka utan att de går sönder. Häll upp i sil att rinna av och låt dem därefter kallna. Värm upp vinbärsgelén tills den smält. Strö ut rabarbern över kakan och pensla över den heta gelén. Skär sedan upp i bitar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar