onsdag 10 april 2013

Persikopaj med hallonsås

PERSIKOPAJ MED HALLONSÅS

6 - 8 personer

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten

Mandelfyllning:
100 g skållad, skalad sötmandel
75 g smör
1 dl socker
rivet skal av ½ citron
1 ägg
1 burk inlagda persikor, ca 400 g
1 dl engelsk apelsinmarmelad

Hallonsås:
100 g hallon
½ dl socker


Blanda snabbt ihop smör och vetemjöl till en smulig deg i matberedare. Tillsätt vattnet och forma till en degklump. Låt vila ca 15 minuter i kyl. Kavla sedan ut tunt och klä en smord pajform med degen. Ställ in i frysen ca 15 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader. Kör mandeln i matberedare till smulig konsistens. Fortsätt att köra på full hastighet och blanda ned smör, socker, citronskal, vetemjöl och ägg. Fördela smeten i pajskalet. Låt persikorna rinna av och skär dem sedan i skivor/klyftor. Fördela ovanpå mandelsmeten.

Grädda pajen i 25 minuter eller tills fyllningen börjar få färg. Mixa under tiden hallonen och sockret till en sås. Smält marmeladen i en liten kastrull och pensla pajen med den. Låt pajen svalna något och servera med hallonsåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar