torsdag 31 augusti 2023

Björnbärs- och kardemummakaka

BJÖRNBÄRS- OCH KARDEMUMMAKAKA

En saftig kaka full med kardemummasmakoch stora, härliga björnbär.

12 bitar

2 ägg
3 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk eller vatten
3 dl vetemjöl
1 msk kardemumma, nystött
1½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 g björnbär, färska eller frysta

Till formen:
smör
mandelspån
ströbröd


Sätt ugnen på 200 grader. Sörj och bröa en kakform som rymmer 1½ liter, först med mandelspån och sedan med ströbröd.

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och tillsätt mjölk eller vatten. Vispa ner blandningen i äggsmeten. Blanda mjöl, kardemumma, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned i smeten. Rör i björnbären och häll smeten i formen.

Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar