söndag 29 mars 2020

Citronrutor med blå vallmofrön

CITRONRUTOR MED BLÅ VALLMOFRÖN

Ca 20 bitar

3 ägg
3 dl socker
100 g smör
1½ dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
finrivet skal av 2 citroner
3 msk blå vallmofrön
2 msk olja
3 msk kokosflingor

Frosting:
75 g smör, rumstempererat
200 g färskost, rumstempererad
2 tsk vaniljsocker
2 krm nystött kardemumma
2½ dl florsocker

Garnering:
florsocker


Sätt ugnen på 225°.

Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver, citronskal och vallmofrön i en skål. Blanda ned det försiktigt i ägg- och sockerblandningen. 

Klä en plåt, 30 x 35 cm, med bakplåtspapper. Smörj papperet med olja och strö över kokosflingor. Häll smeten i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter tills kakan stelnat och fått färg. Låt kakan svalna i sin form och skär den i rutor.

Frosting: 
Vispa ihop ingredienserna. Spritsa toppar på kakbitarna vid servering. Garnera med florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar