lördag 13 augusti 2016

Vit chokladfudgepaj

VIT CHOKLADFUDGEPAJ

En himmelskt krämig hallonpaj med smak av fudge och vit choklad.

1 paj, ca 8 personer

Mördeg:
150 g smör eller margarin
4 msk socker
3½ dl vetemjöl
1 äggula

Fyllning:
50 g smör eller margarin
1 dl kondenserad mjölk
2 ägg
1 msk citronsaft
2 msk ljust muscovadorörsocker
3/4 dl vetemjöl
6 dl hallon
1½ msk potatismjöl
100 g vit choklad


Börja med att snabbt hacka samman alla ingredienserna till mördegen. Tryck ut ca 3/4 av degen i en pajform som mäter ca 24 cm i diameter. Låt den stå kylskåpskallt ca 30 minuter tillsammans med de sparade smulorna. Sätt ugnen på 200°.

Förgrädda mördegsskalet i nedre delen av ugnen ca 10 - 12 minuter eller tills det fått svagt gyllenbrun färg.

Smält matfettet till fyllningen och låt svalna. Tillsätt kondenserad mjölk, ägg, citronsaft, rörsocker och vetemjöl. Rör om till en slät smet. Blanda hallonen med potatismjöl och rör om varsamt, så att de blir jämnt mjölade runt om. Strö ut dem jämnt i formen. Hacka den vita chokladen och strö över 3/4 av den. Ringla sist över krämen och strö över de sparade smulorna.

Ställ åter in pajen i nedre delen av ugnen och grädda den ca 20 minuter. Strö över den sparade hackade chokladen och grädda ytterligare ca 5 minuter eller tills chokladen smält och börjar få lite lätt gyllene färg.

Servera gärna litet lättvispad grädde till pajen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar