tisdag 29 oktober 2013

Hallonbullar

HALLONBULLAR

20 st

25 g jäst
50 g smör eller margarin
2½ dl mjölk
½ dl socker
1 tsk malen kardemumma
½ tsk salt
ca 7 dl vetemjöl

Fyllning:
2 msk smör eller margarin
½ dl socker
1 msk maizena
1½ dl hallon

Pensling:
ägg
hackade nötter
pärlsocker


Smula jästen i en skål. Smält smöret, tillsätt mjölk och värm till 37°. Häll över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.

Rör ihop smör, socker och maizena. Rör i hallonen. Ta upp degen och kavla ut till en rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär i bitar och ställ med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter.

Pensla med uppvispat ägg. Strö på nötter och pärlsocker och grädda 7 minuter i 225°.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar