torsdag 11 juli 2013

Vinbärsrutor med mandel och vit choklad

VINBÄRSRUTOR MED MANDEL OCH VIT CHOKLAD

Sött och syrligt i härlig kombination. Kakan ska vara lite kladdig och behöver svalna helt innan den serveras. Receptet är från tidningen "Hembakat" nr 4 2013.

Ca 20 bitar

200 g vit choklad
250 g smör
3½ dl socker
4 ägg
200 g mald sötmandel
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl röda vinbär


Sätt ugnen på 175 grader.

Låt den vita chokladen smälta tillsammans med smöret. Var försiktig med värmen så att det inte skär sig. Rör blandningen till en slät smet och låt svalna något. Vispa ned socker och ägg i smeten. Vänd ned mald sötmandel. Vänd ned mjölet som blandats med bakpulvret.

Smörj en långpanna, ca 20 x 30 cm, eller täck formen med ett bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan och fördela de röda vinbären ovanpå smeten. Grädda kakan mitt i ugnen 30 - 35 minuter.

Skär kakan i bitar när den svalnat helt. Servera den med grädde och röda vinbär som dekoration.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar