torsdag 11 juli 2013

Hallon- och rabarberpaj

HALLON- OCH RABARBERPAJ

4 medelstora rabarberstänger
1 l färska hallon
1 msk potatismjöl
200 g smör
2 3/4 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/4 tsk bakpulver

Servering:
vaniljsås eller vispad grädde


Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform, ca 30 cm i diameter.

Ansa rabarbern och dela den i bitar. Blanda med hallonen och häll ned i pajformen. Pudra över potatismjölet för att suga upp en del vätska. Smält smöret. Blanda socker, vetemjöl och bakpulver, tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet. Klicka ut smeten över bären.

Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna delvis eller helt före servering, gärna med vaniljsås eller vispad grädde.

Ur Allers nr 29/13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar