söndag 28 juli 2013

Rulltårta med trädgårdens bär

RULLTÅRTA MED TRÄDGÅRDENS BÄR

En läcker rulle fylld med sommar! Krämigt, syrligt, sött och friskt på en och samma gång.

1 rulle, ca 12 bitar

3 ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk mjölk

Fyllning:
250 g mascarponeost
1 msk florsocker
5 dl färska blandade bär,
t ex jordgubbar, hallon, blåbär
och körsbär
2 msk färskhackade blandade örter,
t ex citronmeliss, mynta och
ananassalvia
finrivet skal av 1 lime


Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna som mäter ca 30 x 40 cm med bakpapper.

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ned vetemjöl och bakpulver. Tillsätt mjölken och rör varsamt smeten slät. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Sockra lätt på den nygräddade kakan och stjälp den upp och ned på smörpapper att kallna under form eller bakduk.

Rör ihop mascarponeosten och florsockret. Dra bort bakpapperet från kakbottnen och bred ut smeten jämnt. Dela större bär i mindre bitar och strö ut över smeten. Hacka örterna och strö över tillsammans med finrivet limeskal. Rulla samman kakan från långsidan och garnera gärna med litet finhackade örter.


Ur Allers nr 30/13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar