lördag 9 september 2023

Nektarinmazarinkaka

NEKTARINMAZARINKAKA

100 g rumsvarmt smör
200 g mandelmassa
135 g socker, 1½ dl
2 ägg
90 g vetemjöl, 1½ dl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 - 3 nektariner
flagad mandel


Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form, ca 20 cm i diameter.

Blanda smör, mandelmass aochsocker och rör ihop tills det är krämigt, enklast med elvisp. Men det måste inte vispas poröst, bara tills du har en enhetlig kräm. Rör i ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda samman med de andra ingredienserna och bred ut smeten i formen.

Dela nektarinerna på hälften och ta bort kärnan. Skiva dem ca ½ cm och lägg dem i en rad på kakan. Strö mandelflagor runt om. Grädda 25 - 30 minuter tills en sticka kommer ut torr. Den kommer fortfarande att vara litet kladdig precis runt frukten. Ta ut kakan och låt den svalna helt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar