onsdag 29 januari 2020

Mandelkakor med citron och blåbär

MANDELKAKOR MED CITRON OCH BLÅBÄR

Dessa citronsmakande mandelkakor behöver inte nödvändigtvis smaksättas med blåbär, utan det fungerar lika bra med hallon eller röda vinbär. Trevliga att ha med sig ut på picknicken för den sötsugne. Pudra gärna med florsocker före servering.

16 st

2 dl blåbär eller andra bär,
t ex hallon eller röda vinbär
125 g smör
2½ dl sötmandel
1 msk finrivet citronskal
4 dl florsocker
3/4 dl vetemjöl
5 äggvitor
florsocker till garnering


Smält smöret. Mal mandeln i mandelkvarn eller mixa fint i matberedare. Blanda mandel, citronskal, siktat florsocker och vetemjöl i en skål. Tillsätt äggvitorna och blanda väl. Vispa ned det smälta smöret.

Ställ ut mazarinformar av aluminium, 16 st, på en plåt. Häll smeten i formarna och fördela bären i mitten på varje form. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kakorna svalna. Sikta över litet florsocker vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar