tisdag 28 januari 2020

Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt

FRYST CITRONMOUSSETÅRTA MED PASSIONSFRUKT

Recept på en oemotståndlig och syrlig citronmoussetårta med passionsfrukt. Du gör den av bl a mandelmassa, ägg, grädde, citron och passionsfrukter. Gör tårtan i tid, frys in dem och servera den krämiga efterrätten kall.

1 tårta, 12 bitar

300 g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor

Fyllning:
4 dl vispgrädde
rivet skal och saft av ca ½ citron
1 dl florsocker
2 äggulor
4 passionsfrukter


Sätt ugnen på 175°C.

Riv mandelmassan och rör ned ägg och äggvita. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter för 12 bitar. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna.

Vispa grädden hårt. Vispa ned skal och saft av citron, florsocker och äggulor. Bred ut grädden över kakan i formen och täck med plastfolie. Låt stå i frysen minst 4 timmar innan den ska ätas. Ta fram den ca 30 minuter innan.

Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet med en sked. Häll det över tårtan. Låt tårtan stå framme. Den kan också frysas efter att passionsfrukten lagts på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar