lördag 1 juni 2019

Nöt- och hallonmuffins

NÖT- OCH HALLONMUFFINS

Nötter i botten, färskost i glasyren och hallon på toppen.

Ca 15 st

100 g hasselnötter
150 g rumsvarmt smör
1½ dl socker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr:
50 g mjukt smör
1½ dl florsocker
100 g färskost, t ex Philadelphia
finrivet skal av ½ citron
ca 1 msk pressad citronsaft

Garnering:
hallon
citronmeliss


Mal nötterna. Rör smör och socker poröst. Rör ned ett ägg i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och malda nötter och rör försiktigt ihop smeten. Klicka den i stadiga formar och grädda i 200° ca 10 - 12 minuter. Prova med sticka, är den inte torr gräddar du ytterligare någon minut. Låt svalna.

Rör ihop färskostglasyren. Spritsa eller klicka på den och garnera med hallon och citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar