söndag 24 juli 2016

Mazariner med fin mandelsmak

MAZARINER MED FIN MANDELSMAK

Läckraste kondiskakan är väl ändå mazarinen? Baka denna ljuvliga variant med härlig mandelsmak och supersöta små hjärtan i glasyren.

Ca 16 st

Mördeg:
150 g smör eller margarin
½ dl socker
1 äggula
3½ dl vetemjöl

Fyllning:
150 g sötmandel
1 bittermandel
75 g smör eller margarin
1½ dl socker
3 ägg
2 krm bakpulver
1½ msk vetemjöl

Garnering:
2 dl florsocker
4 tsk vatten
1 krm neutral matolja
röd hushållsfärg


Hacka snabbt samman ingredienserna till mördegen och lägg den kallt att vila ca 1 timme. Kavla ut den kalla mördegen tunt på mjölad arbetsbänk. Sporra upp den i bitar stora nog att klä mazarinformar med. Tumma ut degplattorna jämnt i varje och nyp bort överflödig deg runt kanten. Sätt ugnen på 200°.

Fyllning: Skålla, skala och mal sötmandel och bittermandel. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Sikta ned bakpulver och vetemjöl. Tillsätt mandeln och rör samman till en slät smet. Fördela mandelsmeten i formarna och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formarna innan de varsamt lossas.

Blanda florsocker, vatten och matolja till en slät glasyr. Ta undan ca 1 msk av glasyren och färga denna med ett litet stänk röd hushållsfärg till svagt rosa nyans. Forma en liten sprits av smörpapper och häll i den färgade glasyren. Bred den tunt över mazarinerna. Spritsa små droppar av den rosa glasyren över ytan innan den hunnit stelna. Dra med en tandpetare över dropparna så det bildas små hjärtan. Låt stelna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar