tisdag 12 maj 2015

Lillys lättbakade ambrosiakaka

LILLYS LÄTTBAKADE AMBROSIAKAKA

När alla ingredienser är framme och ugnen är på, dubbla då satsen och frys in en kaka, säger Lilly Svensson.

En enkel sats

75 g smör eller margarin
1 1/4 dl socker
1 ägg
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl kokande vatten
rivet citronskal

En dubbel sats:

150 g smör eller margarin
2½ dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
rivet citronskal

Dekorering:
florsocker, vatten,
en aning margarin
och hackade, syltade apelsinskal


Smörj och bröa formen eller formarna. Rör matfett och socker pösigt och blanda i ägget. Mjöl och bakpulver blandas väl med citronskal och tillsätts växelvis med vattnet. Häll smeten i formen och grädda genast i 225 graders ugn 20 - 25 minuter eller tills kakan släpper provstickan.

Rör ut florsockret med en aning margarin i 1 msk vatten och bred ut över den varma kakan. Strö över hackade apelsinskal. Tyvärr säger inte receptet hur mycket florsocker man ska använda, och jag har inte testat den här kakan, men det går väl att se efter i ett annat recept för florsockerglasyr kan jag tänka. :-D

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar