måndag 25 maj 2015

Klassisk cheesecake

KLASSISK CHEESECAKE

Citron och en aning kanel sätter smak på den här krämiga cheesecaken med aprikosmarmeladtäcke.

Ca 8 portioner

Botten:
75 g smör eller margarin
10 digestivekex
½ tsk malen kanel
½ msk rörsocker

Fyllning:
400 g kesella
400 g färskost, t ex Philadelphia
3/4 dl rörsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk vetemjöl
rivet skal av 1 citron
3 äggulor

Garnering:
1 dl aprikosmarmelad
150 g jordgubbar


Sätt ugnen på 175 grader.

Botten:
Smält matfettet. Krossa kexen fint och blanda dem med kanel och rörsocker. Rör i matfettet. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten, diameter ca 24 cm. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 minuter och låt svalna.

Fyllning:
Vispa samman alla ingredienserna utom äggulorna så att det blir en jämn smet. Vispa i gulorna, en i taget, och rör ordentligt mellan varje. Bred ut smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna helt och ställ in den i kylen minst ett dygn.

Garnering:
Smält aprikosmarmeladen på svag värme i mikro eller liknande. Bred marmeladen på kakan och låt stelna. Garnera med jordgubbar.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar