torsdag 7 november 2013

Mandelpavlova med frukttopp

MANDELPAVLOVA MED FRUKTTOPP

En frasig marängbotten toppad med krämig grädde och fräscha frukter - pavlova är alltid en succé att bjuda på!

6 - 8 personer

Marängbotten:
4 äggvitor
2½ dl socker
½ krm salt
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk majsstärkelse
rivet skal av 1 apelsin
2 msk flagad mandel

Topping:
5 dl vispgrädde
1 stor apelsin
2 - 3 passionsfrukter


Sätt ugnen på 125°. Lägg ett bakpapper på en plåt och markera en cirkel, 20 cm i diameter.

Maräng:
Vispa med elvisp äggvitorna, hälften av sockret, salt, vinäger och majsstärkelse hårt till en tät, hög marängbas. Vänd ned resten av sockret för hand ihop med apelsinskalet. Bred ut den fluffiga marängsmeten i papperscirkeln. Strö över mandeln och grädda i 1½ timme. Låt marängen kallna helt.

Topping:
Vispa grädden. Skär ut skal- och hinnfria klyftor från apelsinen. Bred grädden över marängen, lägg på apelsinklyftorna och häll över innanmätet från passionsfrukterna. Servera genast.


Från Allers nr 43/13

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar