torsdag 8 juni 2023

Nektarinmazarin med lime

NEKTARINMAZARIN MED LIME

Vispa ihop smeten, häll upp i långpannan och grädda. Lättbakat och saftigt.

25 rutor

450 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
2 tsk vaniljsocker
1½ dl socker
6 ägg
1½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
rivet skal av 2 limefrukter
4 stora nektariner


Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett smort bakpapper i en liten långpanna, 25 x 35 cm.

Riv mandelmassan och blanda med smör, vanilj och socker till en smidig massa i en matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver väl. Sikta ned blandningen i äggsmeten. Tvätta och finriv limefrukterna och tillsätt skalet i smeten. Blanda väl.

Bred ut smeten ovanpå bakpapperet i långpannan. Dela, kärna ur och skär sedan nektarinerna i tunna klyftor. Lägg klyftorna i rader i smeten. Grädda kakan längst ned i ugnen 20 - 25 minuter. Låt kakan svalna. Lyft upp den ur långpannan med hjälp av bakpapperet. Skär upp i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar