MANDELFYLLD PAJ MED MARÄNGTOPP
Maffig paj som imponerar.
8 bitar
Pajdeg:
3 - 3½ dl vetemjöl
125 g kallt smör
1 msk florsocker
eller strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 ägg
150 g mald sötmandel +
ev 1 mald bittermandel
1 tsk vaniljsocker
150 g grovt hackade jordgubbar
Maräng:
3 äggvitor
1 1/4 dl socker
ca 25 g mandelspån
Garnering:
jordgubbar
Deg:
Blanda snabbt samman degen, gärna i matberedare. Kavla ut degen och klä en form, ca 24 cm i diameter. Sätt in i kylen ca 30 minuter.
Fyllning:
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Rör ned mandel, vaniljsocker och hackade jordgubbar.
Maräng:
Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret litet i taget under vispning tills det blir en fast marängmassa.
Ta ut formen, nagga bottnen, häll över mandelsmeten, klicka över marängmassan och toppa med mandelspån. Grädda strax under mitten i ugnen i 175 grader ca 45 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar