fredag 28 april 2023

Kardemummarulle med hallonmousse

KARDEMUMMARULLE MED HALLONMOUSSE

Låt kakbottnen kallna helt innan du brer på moussen, annars kan den smälta av värmen.

10 bitar

3 ägg
1½ dl socker
1 msk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk mald kardemumma
1 tsk vaniljsocker

Hallonmousse:
4 gelatinblad
225 g hallon
½ dl socker
2½ dl vispgrädde


Hallonmousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Koka ihop hallon och socker till en tjock sås. Krama ur gelatinbladen och rör ned i den varma såsen. Låt svalna. Vispa grädden. Vänd försiktigt ned hallonsåsen i grädden och ställ kallt 1 timme.

Sätt ugnen på 250 grader.

Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ned vattnet. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker och vänd ned det. Bred ut smeten jämnt i en långpanna med bakpapper och grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Strö litet socker på kakan och lägg ett nytt papper ovanpå. Lägg en bakplåt ovanpå och vänd kakan upp och ned. Dra försiktigt av papperet som kakan gräddats på och låt den kallna under långpannan.

Bred ut moussen över den kalla kakan. Rulla försiktigt ihop den från långsidan. Lägg gärna kakan i frysen i några timmar innan du skär upp den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar