CHOKLADRULLTÅRTA
Lägg gärna kakan i frysen några timmar innan du skär upp den.
10 bitar
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
100 g hasselnötter
1½ dl choklad- och hasselnötskräm
200 g naturell färskost
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och vänd ned det. Bred ut smeten jämnt i en långpanna med bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Strö litet socker på kakan och lägg ett nytt papper ovanpå. Lägg ytterligare en bakplåt ovanpå och vänd kakan upp och ned. Dra försiktigt av papperet som kakan gräddats på och låt den kallna under långpannan.
Fyllning:
Hacka nötterna fint, blanda med chokladkräm och färskost och bred ut över den kalla kakan. Rulla försiktigt ihop från långsidan med hjälp av papperet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar