torsdag 16 december 2021

Mazarinkakor med hallonglasyr

MAZARINKAKOR MED HALLONGLASYR

24 st

100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g mandelmassa
2 1/4 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma

Glasyr:
1 dl hallonsylt
2 dl florsocker


Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ihop smör, socker och sirap till en krämig smet med elvisp. Riv mandelmassan fint och blanda ned. Tillsätt vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och kardemumma. Arbeta snabbt ihop till en deg för hand. Dela degen i 24 lika stora delar. Rulla till bollar och placera ut med generöst mellanrum på 2 bakpappersklädda plåtar.

Grädda kakorna, en plåt i taget, i mitten av ugnen 12 - 15 minuter eller tills kakorna fått en lätt gyllenbrun färg.

Glasyr:
Fördela hallonsylten på kakorna. Rör ihop florsocker och 2 msk kallt vatten till en glasyr. Klicka glasyren på hallonsylten och bred ut med en sked. Ställ i kylen tills glasyren stelnat.

Servera direkt eller förvara kakorna i kylen i en lufttät burk med bakplåtspapper mellan lagren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar