onsdag 19 januari 2022

Långpannerutor med bär

LÅNGPANNERUTOR MED BÄR

De här rutorna blir härligt kladdiga då en del av mjölmängden bytts ut mot marsánpulver.

32 rutor

300 g smör
4 dl socker
3 dl vetemjöl
3 dl snabbmarsánpulver för kallrörd sås
6 ägg
250 g frysta hallon och blåbär

Tillbehör:
crème fraîche eller yoghurt
ev bär och/eller frukt


Sätt ugnen på 175 grader, helst varmluft.

Smält smöret i en kastrull. Blanda socker, mjöl och marsánpulver i en bunke. Rör ned äggen, ett i taget. Tillsätt det smälta smöret och rör om. Rör ned de frysta bären. Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm och med minst 5 cm hög kant, klädd med bakplåtspapper.

Grädda långpannerutorna mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt svalna och ställ i kylen till nästa dag.

Vid servering:
Skär kakan i bitar som är ca 4 x 6 cm med varm kniv. Servera rutorna rumstempererade, gärna med en klick crème fraîche eller en klick yoghurt och mer bär eller frukt om du vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar