lördag 17 januari 2015

Sega chokladrutor med kokostosca

SEGA CHOKLADRUTOR MED KOKOSTOSCA

Mörk chokladkaka toppas med ett småsegt kokostäcke med litet knäckig kolasmak. Helt oemotståndlig!

18 st

175 g mjukt smör eller margarin
3 dl socker
1½ dl kakao
½ dl ljus sirap
½ krm salt
3 ägg
1½ dl vetemjöl

Kokostosca:
75 g smör eller margarin
1½ dl ljus sirap
3/4 dl matlagningsgrädde
3 dl socker
200 g kokosflingor


Sätt ugnen på 175 grader.

Mixa matfett och socker vitt och krämigt i matberedare och tillsätt kakao, sirap och salt. Lägg i ett ägg i taget medan maskinen kör och mixa sist i vetemjölet.

Klä en långpanna, ca 25 x 30 cm, med bakpapper och fyll den med smeten. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lätt kladdig. Låt svalna.

Kokostosca: Smält matfett, sirap, matlagningsgrädde och socker i en kastrull och koka samman 5 minuter. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 - 15 minuter tills toscan blivit gyllenbrun. Låt svalna helt och skär sedan i rektangulära bitar. Kakorna håller flera dagar om de förvaras svalt i burk med tättslutande lock.


Från Allers nr 5/15
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar