lördag 17 januari 2015

Limecheesecake i långpanna

LIMECHEESECAKE I LÅNGPANNA

Torkad bär/fruktmix finns i lösvikt bland naturgodiset. Baka cheesecakebitar som passar bra på buffén eller till det litet större kaffekalaset.

24 bitar

Botten:
15 digestivekex
150 g smält smör eller margarin

Fyllning 1:
400 g naturell cream cheese
3 medelstora ägg
1½ dl socker
rivet skal av 1 lime

Fyllning 2:
4 dl crème fraîche
1 msk vaniljsocker
1 dl siktat florsocker

Garnering:
1 dl torkad bär/fruktmix


Sätt ugnen på 200 grader.

Smula sönder kexen i matberedare och blanda med smält smör eller margarin. Klä en långpanna eller annan ugnsfast form, ca 22 x 26 cm, med bakplåtspapper.

Bred ut kexsmulorna i formen och platta till. Grädda 5 minuter och låt svalna något.

Fyllning 1: Mixa ingredienserna till en jämn smet i matberedare. Fördela över kexbottnen och grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.

Fyllning 2: Blanda samman ingredienserna och bred ut över fyllning 1. Grädda ytterligare 6 - 7 minuter så att ytan stelnar litet grann. Låt kakan kallna helt.

Skär limecheesecaken i rutor och toppa med de torkade bären.


Från Allers nr 5/15
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar