SYRLIG CITRONKLADDKAKA
En sötsyrlig kaka med ett härligt kladdigt inre som påminner om citronskal.
12 - 15 bitar
250 g smör eller margarin
5 dl socker
4 ägg
3 citroner
4 dl vetemjöl
Servering:
lättvispad grädde
ev 2 passionsfrukter
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter.
Smält matfettet i en gryta som kan rymma hela smeten. Ta från värmen och rör i socker och ägg. Riv skalet och pressa saften från citronerna. Blanda ned i grytan. Sikta sist i mjölet och blanda noga. Häll smeten i formen och grädda 30 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten.
Låt kakan svalna och kyl den sedan gärna. Servera med lättvispad grädde och gärna urgröpt passionsfruktkött.
Från Allers nr 38/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar