PEPPARKAKSKLADDKAKA MED KOLASÅS
Pepparkaka på nytt sätt! Kakans konfektliknande konsistens förstärks av en dos ringlad kolasås.
10 - 12 bitar
150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl socker
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kryddnejlika
½ krm bikarbonat
½ krm salt
2 dl vetemjöl
2 - 3 msk färdig kolasås, t ex O'hoj
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten långpanna, ca 22 x 28 cm, med bakplåtspapper.
Smält matfettet. Vispa ägg och socker riktigt ljust och poröst. Tillsätt matfettet. Sikta i kryddor, bikarbonat, salt och mjöl och blanda noga. Häll smeten i formen och ringla över kolasåsen. Grädda 25 - 30 minuter, kakan ska fortfarande vara lös i mitten.
Låt kakan kallna helt innan du skär den i bitar.
Från Allers nr 38/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar